»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Dieet Forum / Diëten / Proteïne Dieet / Pronokal
          

Ingezonden:  06 Feb 2012 00:47
Beeke, heel tof dank je wel hoor

je kan me mailen op : annekemellaerts@live.be

Neig bedankt he.

X
Ingezonden:  06 Feb 2012 07:35
Beeke, kan je me ke mailadres is doorgeven aub?
thx! Sanneke
Ingezonden:  06 Feb 2012 08:43
sb015339@skynet.be
Ingezonden:  06 Feb 2012 11:54   Laatst gewijzigd door: Inge83
Goeiemiddag iedereen,


Ik ben eens benieuwd naar dat pronokal dieet. Ik zelf gebruik gewone proteîne dieet zakjes, die wel een stuk goedkoper zijn. Ik denk wel dat pronokal heel goed is voor mensen die snel gedemotiveerd raken, want daar is er echt wel continu begeleiding indien gewenst dacht ik he.


Nu zondag ga ik terug op de weegschaal staan, en hoop op 90 te zitten dan.


Succes iedereen deze week!

Btw: 2 uien aanstoven in de pot met wat olie, daarna een halve chinese kool en een ijsbergsla erbij. Een paar magere kippebouillonblokjes en water, laten koken en mixen. Voilà: op 15min tijd een heerlijk soepje dat je zowel bij je lunch als je diner kan drinken tijdens deze koude dagen!
Ingezonden:  08 Feb 2012 13:00
Hallo iedereen,

Ik ben 5 dagen bezig met het pronokal dieet en ondertussen 2.4 kg lichter. Er moet in totaal 11 kg af.
Inderdaad, de meeste van die zakjes zijn echt niet lekker. Nu vroeg ik me af of iemand nog de warme chocolademelk van Pronokal te koop aanbiedt? Ik heb er te weinig besteld en de andere zaken lust ik niet.
Kan iemand mij helpen??

Groetjes,
Ingezonden:  08 Feb 2012 17:50
hallo sjnoedel,

Ik gebruik de producten van Nutripharma, het principe is juist hetzelfde als pronokal, het is ietjes goedkoper

Heb hier de zakjes van warme chocolademelk, maar zelf lust ik ze niet. Als je wil, mag je ze overnemen.

Groetjes
Ingezonden:  09 Feb 2012 12:00
Snjoedel, wat heb je precies allemaal besteld de eerste keer? En wat was er (niet) lekker? Ik moet volgende week ook mijn eerste bestelling plaatsen en aangezien de prijzen zo hoog liggen, koop ik liever geen 'vieze' dingen :-)
Ingezonden:  09 Feb 2012 12:09
@ Koenie: ik heb de assortimenten genomen, zodat ik van alles eens kon proeven.
De soepen vind ik ronduit walgelijk. Vooral de 'gevogeltesoep' smaakt naar zeep. Ook de andere zijn niet lekker. Algemeen zit er in heel wat producten een zeer vieze nasmaak.
Vind ik meevallen: het proteïnebrood, de pizza en nuggets. De omeletten kunnen er mee door als je er groenten bij eet (bv gebakken champignons, courgette, paprika, ...). En de chocolademelk is het beste. Die is zelfs lekker te noemen.
De desserts vind ik ook niet echt lekker. (ook diezelfde nasmaak). De pannenkoek met chocolade kan er ook nog min of meer mee door...

Tenslotte geef ik je graag nog mee dat ik de eerste 3 dagen me echt niet lekker heb gevoeld. Heel moe, slap en zeer veel hoofdpijn. Een kennis van mij is 14 dagen bezig en had net hetzelfde (voelde zich zelfs echt ziek). Na 3 dagen is het echter veel beter. Doorbijten dus...

@10K to go: ik weet niet of je zomaar producten van verschillende merken mag combineren? Kan je me van jouw chocolademelk eens doorgeven hoeveel calorieën dat bevat per zakje? En in welke regio je ongeveer woont?

Groetjes,

S.
Ingezonden:  09 Feb 2012 17:32
Oei, dat klinkt niet zo bemoedigend
Als de zakjes waarmee je een paar maanden moet doorkomen niet meevallen, is dat natuurlijk een probleem...
Ingezonden:  09 Feb 2012 17:49
Goh... dat is natuurlijk persoonlijke smaak, he, maar blijkbaar kregen de diëtisten van Pronokal deze opmerking al vaak (vieze smaak).
Ik zal me nu beperken tot enkel diegenen die ik lust en hou me ook voor dat vanaf fase 2 er één zakje per dag vervangen wordt door vis/vlees. Vanaf dan vallen er alsmaar zakjes weg. Het is dus maar even op de tanden bijten. Ik herinner mezelf er vaak aan dat het slechts tijdelijk is. Bovendien apprecieer ik opnieuw groentjes

Gewoon aan beginnen, verstand op nul en even doorbijten.. Ik ben wel 2.6 kg kwijt op 6 dagen..

Veel succes. Laat zeker eens weten hoe het jou bevalt...

Groetjes,
S
Ingezonden:  11 Feb 2012 14:49
Hey

Ik zit nu aan mijn 18de dag met het pronokal dieet.De eerste week was ik 4,5kg kwijt, de tweede maar 2 en ik was vreselijk telleurgesteld, het is wel echt afzien, en de zakjes zijn vreselijk... enkel de chocomelk is normaal drinkbaar. Die appelsien en perzik smaken vielen in het begin ook mee maar ik heb de indruk dat mijn maag ze gewoon niet meer kan verdragen. Ik zag in mijn verbeelding voor mij dat ik gemiddeld 3kg minimum ging afvallen, dus een 12tal kg per maand, maar daar zal ik zeker niet aan geraken, ik zit nu aan 7kg denk ik. Ik hoop dat ik het nog een beetje volhou maar ik vind het vreselijk zwaar lichaamlijk zelfs ook en zeker geestelijk...en voor die centen wil ik zo snel mogelijk resultaat, als ik dat lees dat je tot 15kg per maand kan afvallen en u super goe kunt voelen....dat is bij mij zeker niet het geval. Ik doe het heeel streng, dus kan mezelf niets verwijten. Wie van jullie is hoelang bezig en hoeveel zijn jullie al kwijt?
groeten
Les
Ingezonden:  11 Feb 2012 16:58
dag les,
Bravo 7 kg in 18 dagen is behoorlijk veel meer mag je echt niet verwachten.
Dat is 389 gr per dag . hoeveel daarvan is vet ?

Indien je meer zou vermageren dan kan je huid het niet bijbenen en wordt die gans slap.
7 kg dat zijn 28 pakjes boter leg dat maar eens op tafel je zal staan kijken hoeveel dat is.
Mannen vermageren veel sneller .
Hele zware mensen verliezen ook sneller meer gewicht.
volhouden.Ingezonden:  12 Feb 2012 08:47
Hey Beeke

Ja, je hebt gelijk zenne, maar ik vind het echt afzien, mijn sociaal leven hangt er ook helemaal aan, alé, dat is mijn keuze natuurlijk, afspreken met vrienden, alles draait rond eten of drinken, eten en drinken is gewoon gezelligheid(voor mij)Was wel effe slikken om tot die vaststelling te komen bij mezelf. Ik weet ik ben echt aan het zeuren, maar zelfs die groenten krijg ik niet echt meer goed binnen, ik heb ze dan ook al 3 dagen niet meer gegeten,ondanks ik wel een groente eter ben. Ik tel iedere dag af om een andere fase te beginnen, zodat alles zo snel mogelijk achter de rug is, maar natuurlijk... zo gaat de tijd heeeel traag, terwijl voor het dieet de weken voorbij vlogen. Ik verlang zo naar een boterhammeke....

Mercie om naar mij te luisteren!

Les
Ingezonden:  12 Feb 2012 10:10
Nog een goede link waar je een leuk verhaal vindt over iemand die met succes wat kilo'tjes verloren is !

users.telenet.be/dieet
Ingezonden:  12 Feb 2012 10:31
Hoi Les,
Groenten zijn wel belangrijk.
Probeer een prei te stoven , alleen het wit?
Prei in rondellen snijden , je toegelaten eetlepel olijf olie in  je pan doen , warm maken prei toevoegen even aan stoven opgelet niet bruin laten worden , dan wat water bijvoegen  peper , zout en muskaatnoot.
Super lekker niet bij een tortilla ( omelet pronokal ) echt lekker.
Ik kijk niet naar de toegelaten hoeveel heden van de met mate toegelaten groenten. En van in de beginne heb ik éénmaal per dag wat gekookte vis of gegrilde kip gegeten in vervanging van een zakje.
Het vermageren gaat dan wel wat trager maar het is minder zwaar.
ook in mijn koffie doe ik magere melk ik krijg geen zwarte koffie binnen.
een boterhammeke , het brood van pronokal is niet zo slecht. Ik vervang dat soms door een soepstengel natuur.

Ingezonden:  12 Feb 2012 19:55
Hey Les,

Ik ben nu 9 dagen bezig en 3.5 kg kwijt. Zoals Beeke zegt, veel meer mag je als vrouw niet verwachten hoor. Mijn arts zei dat een vrouw gemiddeld 2.5 kg/week kwijt raakt. Ik begrijp je hoor, ik heb zelf ook al een paar keer een dipje gehad en dan gesnakt naar brood, ... Ik heb al overwogen om er mee te stoppen,  maar ik houd mezelf voor dat het nog steeds sneller gaat dan met een ander dieet (bv weight watchers) en dat het maar tijdelijk is.
Het is niet zo dat we nooit meer brood mogen eten, he Geduld oefenen en doorbijten. We komen er wel! En ik ben er zeker van dat we over enkele weken allebei blij zullen met de behaalde resultaten. Zelf kijk ik uit naar nieuwe kleren kopen (vooral met de lente in het vooruitzicht).
Trouwens..  een vriend van mij was de eerste week 5 kg af, de tweede week maar 2 kg, maar ondertussen vliegen ze er weer heel vlot af. Het kan zijn dat je tussendoor eventjes wat trager vet verbrandt.

Nog heel veel moed en sterkte van een lotgenootje,

Sjnoedel
Ingezonden:  12 Feb 2012 20:12
Ik ben nu exact 1 maand bezig met Pronokal, en ben in ieder geval zeer tevreden met het resultaat! Op dit moment is er 16 kg af, mijn streefgewicht voor fase 1. Ik hoop dus dat de weegschaal van de behandelende arts ook 16 kg minder aangeeft, dan mag ik starten met fase 2.
In het begin was het voor mij ook zeer lastig (had de eerste dagen er ook nog eens buikgriep bij), maar na 4 a 5 dagen voelde ik mij beter en nu gaat het prima! Ik had aanvankelijk wel schrik voor het hongergevoel, want echt grote maaltijden kan je het niet noemen. Maar inderdaad, na die eerste dagen had ik geen last meer van hongergevoel (ik eet overigens 6 zakjes per dag).

Het is zeker niet het makkellijkste dieet, maar de resultaten motiveren mij genoeg om het vol te houden. En ook ik tel af naar de volgende fase .

Wat de smaak van de producten betreft: de dessertjes en chocolademelk vind ik eigenlijk stuk voor stuk zeer lekker! Ik zou ze zelfs eten zonder het pronokal dieet... Ik raad wel aan om de dessertjes minstens een half uur op voorhand te maken en in de koelkast te stoppen, dan smaken ze veel lekkerder dan wanneer je ze 'recht uit de shaker' dringt...

De piza en pompoensoep met parmesan krijg ik met de bete wil van de wereld niet binnen, de tortillas vind ik best wel lekker...

Heeft er iemand een goed overzichtje van wat er allemaal in de verschillende fases staat te gebeuren? Dat is het enige jammere aan pronokal: weinig informatie op hun website...
Ingezonden:  12 Feb 2012 20:24
Zuwarah,
proficiat , 16 kg.in één maand ik denk dat ik daar alleen maar kan van dromen.
Moet je heel veel gewicht kwijt?
Ben je een man of een vrouw?
want hoe meer kg je kwijt moet hoe sneller het gaat .


Ingezonden:  12 Feb 2012 21:05
Bedankt allemaal voor de reacties!
@zuwarah:dikke proficiat! Dat zal wel zijn dat je daardoor de moed kan houden! Super! Ik moet nu donderdag, na 2 weken, weer naar de dokter, ik weet nog toen ik er 2 weken geleden zat dat ik dacht: tegen dat ik nu terug hier zit zijn er al een groot aantal kilo's af, het zijn er maar 7 in het totaal in 3 weken.
De laatste dagen eet ik zelfs geen groenten meer, enkel de zakjes, allemaal in de hoop er nog een beetje af te krijgen tegen donderdag. De eerste fase is idd de periode waar ge het meeste mee kan verliezen, vandaar mijn teleurstelling. Ik zou zeker 30kg kwijt moeten,waarvan zoveel mogelijk in fase 1.
Beschrijf eens even als je wil een dag, qua eten en drinken natuurlijk :-). Ik volg het heel streng, ik bedoel ik heb niets gegeten/gedronken wat niet mag.IK ben iedere dag blij dat ik het nog heb volgehouden, maar ik vrees als ik niet sneller resultaat zie dat ik niet lang meer (geestelijk) ga kunnen volhouden.

groeten
Les
Ingezonden:  12 Feb 2012 21:07
@ zuwarah, wat ik nog vergeten te zeggen was, de info over fase 2a, krijg je normaal gezien op papier van je dokter! Ik heb al alle fases gekregen bij eerste afspraak.

Les
Ingezonden:  13 Feb 2012 15:14
@Les

Hey,
ik ben nu de 20ste dag bezig met het Pronocal dieet en ben een dikke 10kg kwijt waar ik superblij met ben, en ook mijn echtgenoot is ondertussen op dezelfde tijd 12kg kwijt, maar ik voel me dus ook gewoon slecht : euforisch gevoel? nog geen enkele keer ondervonden, ik kan geen groenten meer binnenkrijgen zonder een reflux effect en zie er zelfs tegenop om te moeten "eten", enkel de chocoladedrink en de soepen gaan er nog in.
en ik zal nog effe in die 1ste fase zitten want er moet meer dan 50kg af, en ik weet echt niet of ik dat haal?!
ik sleep me er elke dag gewoon door, maar het is geestelijk heel zwaar en saai, van een sociaal leven is er gewoon geen sprake meer,
k ben wel blij hier te lezen dat ik niet alleen ben want bellen nr de dietiste brengt ook niet zoveel soelaas.
alvast bedankt voor de steun!
Ingezonden:  13 Feb 2012 16:12
komaan Christy kop op!

Ik heb nu wel geen ervaring met de smaken van pronocal maar ik ga er maar altijd vanuit dat dat wel ongeveer hetzelfde zal zijn als bij mijn dieet (pro10)

dat is toch een geweldig resultaat. ok ik begrijp wel dat je nog een weg te gaan hebt maar jammer genoeg is er geen gemakkelijke weg....
als het zo simpel was zou er niemand een grammetje teveel hebben!
maar je hebt gelijk dat je hier even je gal komt spuwen! wij weten wel hoe moeilijk het kan zijn en hoe eindeloos het kan lijken.
kan je jezelf neit eens lekker belonen met iets nieuws?
Ingezonden:  13 Feb 2012 16:41
@ christy

Hey, tof tof dat we alletwee op exact dezelfde dag zitten, en jij bent eer verloren dan ik, ik denk dat het nu een 7,5kg zal zijn. Ik lees dat je het samen met je man doet, dan kunnen jullie mekaar motiveren en af en toe eens een beklag doen. Ik ben hier als enige bezig (man mag eten wat hij wil en hoeveel hij wil en komt niks bij GGRRR). Ik moet dus ook zien dat er iedere iets lekker te eten valt voor man en dochterjte van 8jaar. Vandaag voel ik mij echt echt niet goed, deze nacht beginnen maagkrampen krijgen, branderig gevoel en echt felle steken die zelfs tot aan mijn schouderbladeren trekken. Nu weet ik niet of het met dieet te maken heeft of gewoon een buikgriep achtig iets dat even langskomt.Daarjuist toch maar een zakje genomen, maar daarnaa weer meer last, ik durf dus niks meer nemen even. Mag jij van je dokter cola light drinken? Van de mijne mocht het om toch maar eens iets anders te hebben dan water en water. DE chocomelk is bij mij ondertussen het ENIGE dat normaal binnen gaat, zelfs die fruit dranken is al met kokhalzen, soms denk ik dat mijn lichaam echt er niet meer tegen kan en het afstoot :-(!!
Ik ben ook blij dat ik niet de enige ben die het euforisch gevoel niet heeft, het is bij mij iedere minuut, seconde vechten en aftellen, maar die berg waar ik over moet is zooo reuze groot! Iedere gram telt,ik doe het zolas het moet maar dan verwacht ik ook wel een super resultaat om zo af te zien en voor dat geld!!
Zeur en klaag maar zoveel je wil, ik doe da ook!!
En al andere kleren gepast? 10kg, dat zijn 2 kledingmaten kleiner hé!

groeten
Les
Ingezonden:  13 Feb 2012 17:58
amaai Les,

Jij ziet echt wel af hé ocharme

Ik heb enkel de eerste 3 dagen een beetje afgezien van de hoofdpijn en de honger, maar voor de rest gaat het.
Euforisch is veel gezegd maar ik voel me wel terug sterker worden en eenmaal dat honger gevoel voorbij dan gaat het wel.
Als er lekkers zoals frietjes voorbijkomen dan krijg ik het kwaad ja dat is normaal hé, en ik heb een man en dochter allebei zo mager als een spriet dus die kan ik moeilijk mee op dieet zetten, dus ik moet wel verschillende potjes koken.
Ik probeer het nu wel wat samen te brengen, bv. vanavond staat er steak op het menu, met boontjes en voor hen dat bv. kroketjes erbij.
Ik probeer mij op te peppen met de lente in zicht en nieuwe kleding te gaan halen, en nog belangrijker 'kunnen' gaan kopen want met maat 48 heb je niet zoveel keuze in moderne tenuekes maar al veel meer kans met maat 44 ....
Ingezonden:  13 Feb 2012 18:11
@ perzie
Voor de moment zit ik hier met tranen in de ogen, echt, kwil zooo graag zo rap mogelijk van die kilo's vanaf maar ik voel mij echt niet goed, ben ook al 2 weken duizelig als ik van zitten naar rechtsta ga, ik neem nu 2 kaliums in ipv 1 per dag.
Zou het kunnen dat het bij mij trager gaat omdat ik mijn groenten niet eet? Ik krijg ze op geen enkele manier meer binnen, nogthans ben ik wel een groente eter, ik blokkeer precies helemaal. Op woensdag is het weegdag hier, de eerste week was ik 4 kg af, de week erna 2 en nu hoop ik dat ik tegen overmorgen aan de 2 geraak, maar ik vrees ervoor. En als ik niet minumum aan 2 kg per week geraak ga ik dit niet volhouden.

groeten van de klaag en zaag Les
Ingezonden:  13 Feb 2012 18:18
Hallo allemaal
Heb eerst twee weken ww gedaan, dan met Pronokal gestart.
Dus twee weken ww vanaf nieuwjaar en dan Pronokal.
Ben 11 kg kwijt
Brood is zeer goed alternatief en kan ook mee naar het werk.

Ben nu in fae 2, en hoef nu nog slechts 5 zakjes, en toch al normaal eten.
Groenten eten met saus van balade
Ingezonden:  13 Feb 2012 18:28
heb zakjes te koop die ik niet mag  martinwytinck@skynet.be
Ingezonden:  13 Feb 2012 18:33
Welke smaak?
Ingezonden:  15 Feb 2012 19:10
@Les

hey,ik sta echt op dezelfde lijn als jij, ik krijg het echt niet meer binnen,gisteren om 3u smoothie gedronken en voor derest van de dag niet meer gegeten, liever honger dan die misselijkheid
als ik aan de groenten denk,walg ik al, en ik at zo graag groenten, tis echt bizarre.
Vandaag opgestaan met zware verkoudheid, en deze ochtend 2x duizelig geworden, vanmiddag zitten braken op soepje,en stuk komkommer,pfff.
Ik mag dus geen cola light drinken, enkrijg ook geen supplementen ofzo, k denk echt dat ikbepaalde voedingsstoffen begin te missen, k voel me zo slecht...  dus heb ik net -samen met mijn man-een beslissing genomen:ikstop ermee, heb net pot magere platte kaas gegeten, en dat deed zo'n deugd! heb helemaal geen zin in "slechte" dingen,ik snak gewoon nr normaal gezond eten dat me niet misselijk maakt.
Maar ik voel me nu wel een opgever,maar ik ga me alsnog morgenavond laten wegenbij dokter, en schrijf me in bij WW:daar ben ik ooit 36kg op net geen 9mnd afgevallen, dus ikweet dat het kan!!!!
ik ben het gewoon beu dat ik alle dagen loop te zeuren, te bleiten, mijn 6-jarige dochter is alvast superblij dat ik weer fruitjes ga eten en ook voor hen ga ik zeker doorzetten,heb haar beloofddat ik volgend jaar met de nieuwjaarsfuif een glitterjurkga aandoen,en ik wil zorgen dat ik er dan wat degelijkin kan
blijf gerust mailen want ik blijf ook dieten maar op andere manier,
sterkte en tot later
christy
Ingezonden:  15 Feb 2012 19:37
Lieve christy

Eerst en vooral, ik vind u zeker geen opgever, ge hebt alles gedaan om  er voor te gaan daar ben ik zeker van.Deze morgen was het weegmorgen, 8,3kg op 3 weken en zoals ik al zei, klinkt veel als ge niet met dit dieet bezig bent, maar om mij zo slecht te voelen vin ik het wel weinig. Daarjuist in auto kreeg ik weer zo'n flauwte, slappe benen, armen, beetje flauwvallerig, heel draaierig als ik van zitten naar staan ga enz..
Gisteren heb ik zakje soep gedronken met mijn neus toe, ik lust ze van geen kanten (gelijk de meeste zakjes) maar da kost dan geld dus probeer ik ze wel te nemen, om de zoveel tijd, mijn laatste slok is er onmiddellijk weer uitgekomen, gelukkig stond ik vlakbij de gootsteen. Ik zei daarjuist ook nog tegen mijn man, dat ik het gevoel hoe langer hoe meer heb dat het geen goed doet aan mijn lichaam, ik voel me zelfs ongelukkiger dan met 8kg meergeestelijk dan). Iedere dag verzet ik het idee van: ik ga stoppen, ik voel mij precies gevangen zitten in iets wat ni goe voelt maar langs andere kant wil ik er niet mee stoppen, tis zo dubbel! Mijn dochterke van 8 vraagt ook heel de tijd: gaat het mama, ze is er ook zo mee bezig in de koppeke, ik denk dat ze ook blij zou zijn gelijk u dochter als ik weer fruitjes eet. Ik zou al zoooooooo blij zijn met een goed krakende appel een beschuitje met confituur waar ik vroeger mijn neus voor ophaalde, nu zou ik er geld voor geven. Ik ben zeker dat je er gaat geraken, met je ww, waarom ook niet, als je je beter voelt en toch mag eten, het zal beke langer duren, maar je gaat gelukkiger zijn, maar komen zal je er! Hou mij op de hoogte! en SUCCES!!!

groeten
Les